Over ons

Dat de zorgen over de kwaliteit binnen de Jeugdzorg en het Sociale Domein de afgelopen jaren flink zijn toegenomen, weet iedereen. De werkdruk is hoog en gecertificeerde instellingen, organisaties en gemeenten worstelen met personeelstekorten. Ervaren casemanagers verliezen hun drive en startende professionals ontdekken dat er niet op te werken is tegen hun to do lijst. De werksfeer staat onder druk en de passie waarmee professionals ooit begonnen kan ver te zoeken zijn. Wij zijn werkzaam in de regio Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant

KERSVERS biedt hier door haar werkwijze de oplossing voor!

Onze missie en visie

kersvers casemanagers

MISSIE

KERSVERS stelt zichzelf tot doel om startende en ervaren casemanagers terug in hun kracht te zetten, ervan uitgaande dat zij zelf hét instrument zijn om jeugdigen en gezinnen vooruit te helpen en Jeugdzorgland mooier te maken. Daarnaast is KERSVERS voornemens om opdrachtgevers het vertrouwen te geven dat investeren in dit instrument de beste vruchten afwerpt en ziet graag dat dit een vanzelfsprekend onderdeel wordt in het handelingsrepertoire.

KERSVERS streeft naar een het beste leef- en werkklimaat binnen de Jeugdzorg en het Sociale Domein, waardoor het mooiste vak van de wereld tot zijn recht komt en hierdoor ruimte ontstaat voor het voeren van casemanagement pur sang waarmee jeugdigen en hun gezin in de meest ingewikkelde situaties optimaal worden geholpen.

kersvers casemanagers

VISIE

KERSVERS ziet persoonlijke ontwikkeling als cruciaal onderdeel van de professionele ontwikkeling van casemanagers. Alleen door op professionele én persoonlijke ontwikkeling te investeren, kun je uitgaan van duurzaam succes. Daarnaast ziet KERSVERS de noodzaak van een basis waarop casemanagers kunnen terugvallen. Een veilige plek waar de basis voor een duurzame carrière gelegd kan worden. Een back up waar ruimte is voor overleg en vakkundigheid centraal staat. KERSVERS heeft een duidelijke visie ten aanzien van het voeren van casemanagement welke aansluit bij de Jeugdwet.  

Teamwork,
makes the dream work

kersvers casemanagers shantie

Over Shantie

Aangenaam Ik ben Shantie!

Na het behalen van mijn HBO Pedagogiek diploma in 2010 heb ik vanuit verschillende functies binnen het Sociale Domein en de Jeugdzorg ervaring en kennis mogen opdoen. In 2019 ben ik vanuit Shantie Hulpverlening als freelancer gestart met als doel Gemeenten en jeugdzorgorganisaties tijdelijk te ontlasten bij de toenemende werklast en te helpen bouwen aan het verbeteren van de kwaliteit van casemanagement.

Ik heb een duidelijke visie en aanpak ontwikkeld ten aanzien van het voeren van casemanagement die aansluit bij de Jeugdwet, het juridisch kader binnen de Jeugdbescherming en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Ik werk binnen mijn aanpak middels de Signs of Safety methode, de Vier Vensters, de Richtlijnen en altijd met een één gezin één plan en systeemgericht. Daarbij sta ik voor transparant werken en werk altijd vanuit verbinding met mensen samen. 

Ik heb in de praktijk mogen ervaren dat het werken volgens deze aanpak bijdraagt aan het vergroten van de zelfredzaamheid van gezinssystemen en het vergroten/herstellen van het vertrouwen in de Jeugdzorg. Professionals zijn door de overzichtelijke aanpak in staat om vanuit hun kracht met de juiste instrumenten, vaardigheden en kennis een caseload te managen. Zo kunnen zij competent doen waar ze goed in zijn. KERSVERS is voor mij de plek waar ik mijn kennis en ervaring op het gebied van casemanagement mag gaan overdragen aan startende professionals. Op die manier help ik bouwen aan de missie van KERSVERS. 

De Jeugdzorg is wat mij betreft het mooiste vak ter wereld waar ik iedere dag nog steeds met veel plezier voor in de auto stap; onderweg naar een nieuwe uitdagende (vaak onvoorspelbare), maar oh zo waardevolle dag.

Namasté!

Over Thamar

Hoi! Ik ben Thamar en geloof erin dat het mogelijk is om vanuit rust, vol passie en met resultaat casemanagement te voeren.

Elf jaar geleden startte ik als Jeugdzorgprofessional in een gesloten instelling. Van groepswerk maakte ik de overstap naar de jeugdbescherming. Ik vond alles interessant! Al snel werd dit gevoel vervangen door de interne vraag hoe overleef ik mijn eerste jaar.

Ik besloot er tussenuit te gaan, werkte een jaar als receptioniste in een kapsalon en deed een cursus mindfulness. Een wereld ging voor mij open. Dit gun ik iedereen!

Al snel mistte ik mijn collegas, de uitdagingen, kleine stappen van cliënten, het vak. Ik keerde terug en deed het werk als nooit tevoren. Ik leerde focussen onder hoge werkdruk, écht vertrouwen op collegas, de noodzaak van kaders en afspraken, samen werken, een caseload en een wachtlijst managen, ontwikkelde een haarscherp helicopterview en had Heel. Veel. Plezier.

Daarnaast kwam de opleiding tot ACT en Psychosociaal Therapeut op mijn pad. Mindfulness met dat beetje extra bleek mijn way to go. Een diploma en mijn droombaan als werkbegeleider verder, werd het tijd om kennis, ervaring en expertise te delen. KERSVERS is hier het mooiste resultaat van!

Ik heb ontdekt dat de eerste jaren als Jeugdzorgprofessional niet overleeft hoeft te worden en dat alles wat interessant lijkt, onderzocht kan en mag worden. Met KERSVERS als grootste back up, staan professionals en opdrachtgevers niet meer alleen in deze pittige opdracht. Hoe fijn is dat!?

Hartelijke groeten!

Thamar

HAPPY CO-FOUNDER KERSVERS casemanagers.

kersvers casemanagers thamar

Wil je meer weten?

Scroll naar boven